Go Back  HuntingNet.com Forums > Archery Forums > Technical
 would this work? >

would this work?

Technical Find or ask for all the information on setting up, tuning, and shooting your bow. If it's the technical side of archery, you'll find it here.

would this work?

Old 03-12-2008, 08:14 PM
  #11  
Thread Starter
 
ONESHOT_BRANDON's Avatar
 
Join Date: Mar 2008
Location:
Posts: 62
Default RE: would this work?

this is how i did it..

ONESHOT_BRANDON is offline  
Old 03-13-2008, 03:40 AM
  #12  
Nontypical Buck
 
davepjr71's Avatar
 
Join Date: Feb 2007
Location: Balt, MD (orig: J-town,PA) The bowels of Hell!!!
Posts: 2,188
Default RE: would this work?

Brandon,

You are doing that right. As far as your bow's DL. What was your bow set up for? What does the sticker say on the lower limb? There is a big difference in 1" of DL and definitely will affect spine.

You sure what you were using wasn't for arrow length selection and not DL? If has a rest on it with markings and you draw it back and look at where the mark is in relation to the rest it's for arrow length, not DL.I have a 30" DL and can shoot a 27" arrow based on rest position.

Make sure you select Hunting and not Target in the Spine Sizing tab. Eitherway, you could still can use the 29" arrow and if your DL is 28" it would work even better.
davepjr71 is offline  
Old 03-13-2008, 09:09 AM
  #13  
Nontypical Buck
 
OHbowhntr's Avatar
 
Join Date: Feb 2007
Location: SE Ohio
Posts: 2,531
Default RE: would this work?

I suppose another question is..."How tall are you???" Or have you tried the "wingspan" method for drawlength??

Dave, how do you get the page to copy and show up like that. I just bought OT2, but can't figure out how to cut-paste with it.
OHbowhntr is offline  
Old 03-13-2008, 09:42 AM
  #14  
Nontypical Buck
 
davepjr71's Avatar
 
Join Date: Feb 2007
Location: Balt, MD (orig: J-town,PA) The bowels of Hell!!!
Posts: 2,188
Default RE: would this work?

That's a good question OH about his DL. From the picture I'd bet that bow is 28" and not 27".

You have to do a print screen command. "CTRL+ print Screen" and then past that into the picture softare you have. Then crop the picture accordingly. To post it you will have to compress the image and such.
davepjr71 is offline  
Old 03-13-2008, 09:46 AM
  #15  
Nontypical Buck
 
OHbowhntr's Avatar
 
Join Date: Feb 2007
Location: SE Ohio
Posts: 2,531
Default RE: would this work?

ORIGINAL: davepjr71

That's a good question OH about his DL. From the picture I'd bet that bow is 28" and not 27".

You have to do a print screen command. "CTRL+ print Screen" and then past that into the picture softare you have. Then crop the picture accordingly. To post it you will have to compress the image and such.
Thanks Dave!!
OHbowhntr is offline  
Old 03-13-2008, 06:19 PM
  #16  
Thread Starter
 
ONESHOT_BRANDON's Avatar
 
Join Date: Mar 2008
Location:
Posts: 62
Default RE: would this work?

THE CAM SAYS "RSH4" AND THATS IT...

IM JUST ABOUT 5'9

I HOPE IT DOESSPINE BETTER...
ONESHOT_BRANDON is offline  
Old 03-13-2008, 08:42 PM
  #17  
Thread Starter
 
ONESHOT_BRANDON's Avatar
 
Join Date: Mar 2008
Location:
Posts: 62
Default RE: would this work?

come on guys i need to get some arrows and i need yalls help....im headin to basspro on monday...

on the 4560's

it seems to be spined pretty good at with a30inch arrow
ONESHOT_BRANDON is offline  
Old 03-14-2008, 04:02 AM
  #18  
Nontypical Buck
 
davepjr71's Avatar
 
Join Date: Feb 2007
Location: Balt, MD (orig: J-town,PA) The bowels of Hell!!!
Posts: 2,188
Default RE: would this work?

4560's
Your call on arrow length. You have to shoot an arrow length that you are most comfortable with. The 30" arrow is definitely ok.
davepjr71 is offline  
Old 03-16-2008, 01:12 PM
  #19  
Thread Starter
 
ONESHOT_BRANDON's Avatar
 
Join Date: Mar 2008
Location:
Posts: 62
Default RE: would this work?

i think this setup would work...right?

ONESHOT_BRANDON is offline  
Old 03-16-2008, 01:18 PM
  #20  
Nontypical Buck
 
davepjr71's Avatar
 
Join Date: Feb 2007
Location: Balt, MD (orig: J-town,PA) The bowels of Hell!!!
Posts: 2,188
Default RE: would this work?

So, you've figured out the DL is 28.25". That will definitely work.
davepjr71 is offline  

Quick Reply: would this work?


Contact Us - Archive - Advertising - Cookie Policy - Privacy Statement - Terms of Service - Do Not Sell My Personal Information -

Copyright © 2021 MH Sub I, LLC dba Internet Brands. All rights reserved. Use of this site indicates your consent to the Terms of Use.