Go Back  HuntingNet.com Forums > Outdoor Gear > Trail Cameras
FILE ERROR on Bushnell Trophy >

FILE ERROR on Bushnell Trophy

Trail Cameras Post your trail cam photos, reviews, tips, and suggestions here.

FILE ERROR on Bushnell Trophy

Old 09-23-2013, 05:38 PM
  #1  
Giant Nontypical
Thread Starter
 
uncle matt's Avatar
 
Join Date: Feb 2003
Location: Darien, IL
Posts: 6,744
Default FILE ERROR on Bushnell Trophy

Why do I get so many file errors on the images captured by one of my Bushnell trophy cams?

It happens on about half of the captured images whether it's video or pics.

I put the SD card in the camera set it up the way I want it and do the format but I still get file errors.

Could it be just the card? It doesn't seem likely because I use the same cards in my other Bush Nell trophy cams and do not get the file errors on those other cams.

Any help would be greatly appreciated.
uncle matt is offline  
Old 09-23-2013, 07:14 PM
  #2  
Fork Horn
 
Join Date: Dec 2003
Location: WISCONSIN
Posts: 482
Default

Cheap card?

I have a couple "cheap" cards with slow write speeds (Class 2), and if I use them in video mode or 3-shot burst, I tend to have a couple bad files in the mix. No-where near as bad as you describe, but using a Class 4, I've never had a problem.

I tend to rotate my memory cards instead of pulling the camera down, and this is what I noticed when I used older, cheap memory cards.

I also have a Bushnell Trophy Camera, but it's ~3-4 years old.

Edit - Normally the "class" is in a circle on the card. 2,4,6,8

Last edited by TSR6; 09-23-2013 at 07:32 PM.
TSR6 is offline  
Old 09-23-2013, 09:57 PM
  #3  
Giant Nontypical
Thread Starter
 
uncle matt's Avatar
 
Join Date: Feb 2003
Location: Darien, IL
Posts: 6,744
Default

Same cards I have been using for atleast a year or two.
uncle matt is offline  
Old 09-24-2013, 06:28 PM
  #4  
Fork Horn
 
Join Date: Dec 2003
Location: WISCONSIN
Posts: 482
Default

Originally Posted by uncle matt View Post
Same cards I have been using for atleast a year or two.
Same camera, same cards, but new issues?
TSR6 is offline  
Old 09-24-2013, 10:44 PM
  #5  
Nontypical Buck
 
Join Date: Jan 2013
Location: North Idaho
Posts: 1,071
Default

is it when you are reviewing the pics? mine did it tonight and I reseated the SD card in the computer and reset the program I used to open it...
Wilcam47 is offline  
Old 09-26-2013, 06:46 PM
  #6  
Fork Horn
 
Join Date: Oct 2007
Posts: 277
Default

Originally Posted by Wilcam47 View Post
is it when you are reviewing the pics? mine did it tonight and I reseated the SD card in the computer and reset the program I used to open it...
We've had the same problems for years with the Bushnell's. They never have given me an answer to why it does it, but they always replace the camera with no hassles. Their customer service is outstanding and that's the only reason I continue to use Bushnell.
supaflav is offline  
Old 09-28-2013, 06:49 AM
  #7  
Nontypical Buck
 
pnut's Avatar
 
Join Date: Sep 2008
Location: Missouri
Posts: 1,421
Default

Cards do go bad. Try a new one for a while and see if it goes away.
Could be the camera too.
pnut is offline  

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off


Contact Us - Archive - Advertising - Cookie Policy - Privacy Statement - Terms of Service - Do Not Sell My Personal Information -

Copyright 2021 MH Sub I, LLC dba Internet Brands. All rights reserved. Use of this site indicates your consent to the Terms of Use.