Trail Cameras Post your trail cam photos, reviews, tips, and suggestions here.

Moultrie I40

Old 08-10-2011, 06:44 PM
  #1  
Spike
Thread Starter
 
Join Date: Feb 2008
Location: Indiana
Posts: 38
Default Moultrie I40

I have a moultrie I40 digital game camera that has took a turn for the worse. I havent used this camera much, and of course its out of warranty already. I set it out 2 weeks ago and everything was fine, but when I went out tonight to pick it up, I noticed the display screen was all messed up. It will still take a picture, but I cannot make out anything it has to say on the display screen. Has anyone ever had this problem and what is the best way to go about fixing this problem?
Hoosier_Slayer is offline  
Old 08-10-2011, 07:05 PM
  #2  
Nontypical Buck
 
Join Date: Nov 2009
Posts: 1,592
Default

Hoosier Slayer: Check the batteries with a digital meter. If any of them show around the 1.0 volt area, cameras will not operate properly. Not all batteries drop to the same voltage level. This is why I do not rely on the battery indicator bar or percentage. In the Moultrie cameras, if using an Energizer rechargeable battery, fully charged, the camera will only show approximately 75%. Energizer on the package shows 1.2 volt. Testing will show 1.2 to 1.28 volt. Put these batteries in a charger, they can be boosted up to 1.38 to 1.44 volt. I think Moultrie software only recognizes the 1.5 volt or higher reading to show 100% when the batteries are new. Good luck.
littlearrow is offline  
Old 08-10-2011, 08:50 PM
  #3  
Nontypical Buck
 
J Pike's Avatar
 
Join Date: Apr 2003
Location: York, PA.
Posts: 1,313
Default

Originally Posted by Hoosier_Slayer View Post
I have a moultrie I40 digital game camera that has took a turn for the worse. I havent used this camera much, and of course its out of warranty already. I set it out 2 weeks ago and everything was fine, but when I went out tonight to pick it up, I noticed the display screen was all messed up. It will still take a picture, but I cannot make out anything it has to say on the display screen. Has anyone ever had this problem and what is the best way to go about fixing this problem?
The moultrie I-40 and I-60 are great cams, but there only negative thing about them is that their display screen goes bad.
I own two I-40's and love them, both of them were used & refurbished cams and I bet the reason they were sent back to Moultrie was because their display screen went bad. I do see people selling the display modules on ebay every once in a while. Pike
J Pike is offline  
Old 08-11-2011, 01:42 AM
  #4  
Nontypical Buck
 
PastorJim08's Avatar
 
Join Date: Aug 2008
Location: Indiana
Posts: 3,372
Default

Moultrie used to send you a replacement screen for free if you contacted them. I don't know if they are still doing that, you might give them a call.

Blessings.......Pastorjim
PastorJim08 is offline  
Old 08-11-2011, 04:36 AM
  #5  
Fork Horn
 
marquismarc's Avatar
 
Join Date: Nov 2008
Location: Warren MI
Posts: 450
Default

both of my I-40's have that same problem (even with brand new batteries), it sometimes will come on if you smack the side of the case repeatedly, but I am sure that is great for the camera.
marquismarc is offline  
Old 08-11-2011, 12:43 PM
  #6  
Spike
Thread Starter
 
Join Date: Feb 2008
Location: Indiana
Posts: 38
Default

I have purchased 2 new packs of batteries and tried those new ones in it and it still does the same thing. I have tried to call moutrie all day today but of course everytime i call I am like the 20th something person in line. I had a camera that went bad a few years ago and tried calling them and calling them and never did get through. Seems like its a pain to get in touch with them. But oh well, I will try to look on e-bay for a replacement display. If you all run accross anything, keep me informed.
Thanks for you help!
Hoosier_Slayer is offline  
Old 08-11-2011, 05:41 PM
  #7  
Typical Buck
 
Join Date: Sep 2008
Location: South Dakota
Posts: 993
Default

There is hope! this post is old but has been updated as of yesterday. http://www.chasingame.com/forum/view...hp?f=9&t=14720
leadoperator is offline  
Old 08-12-2011, 05:46 AM
  #8  
Nontypical Buck
 
pnut's Avatar
 
Join Date: Sep 2008
Location: Missouri
Posts: 1,421
Default

Moultrie cams and CS suck. I went through the same thing as you a couple yrs ago.
I sold the cam, stopped buying Moultrie and never looked back.
pnut is offline  
Old 08-15-2011, 01:58 PM
  #9  
Spike
Thread Starter
 
Join Date: Feb 2008
Location: Indiana
Posts: 38
Default

Yeah I'm done with Moultrie as well. No one should have to deal with their awful customer service. I tried calling 3 times last week and nothing. Then another day i sat on the line for 40 minutes and still nothing. That is just downright awful and I will never ever buy another moultrie pos. Thanks for your help guys!!
Hoosier_Slayer is offline  
Old 08-16-2011, 07:03 PM
  #10  
Fork Horn
 
Boogeyman24's Avatar
 
Join Date: Oct 2009
Location: Midwest
Posts: 248
Default

This happened to my i40 before last summer, but the camera still takes pictures fine. During the summer suddenly the screen worked fine again, so the battery thing makes sense to me. Best of luck with whatever you happen to do...
Boogeyman24 is offline  

Contact Us - Archive - Advertising - Cookie Policy - Privacy Statement - Terms of Service - Do Not Sell My Personal Information -

Copyright © 2021 MH Sub I, LLC dba Internet Brands. All rights reserved. Use of this site indicates your consent to the Terms of Use.