Go Back  HuntingNet.com Forums > Archery Forums > Bowhunting
anybody have problems with trail cameras not puttipics on car >

anybody have problems with trail cameras not puttipics on car

Bowhunting Talk about the passion that is bowhunting. Share in the stories, pictures, tips, tactics and learn how to be a better bowhunter.

anybody have problems with trail cameras not puttipics on car

Old 09-11-2011, 05:57 AM
  #1  
Typical Buck
Thread Starter
 
pjhunts's Avatar
 
Join Date: Dec 2003
Location: central illinois
Posts: 773
Default anybody have problems with trail cameras not puttipics on car

I ve got 5 trail cameras and am having trouble with 4 of them. For some reason they are not transferring the pics to the sd card. They take pictures but when you go to view the cards....nothing. Im so aggrevated its not funny ive tried 7 different cards 4 of them are brand new. 3 of the cameras are pretty new too. any ideas before i take a ball bat to them?
pjhunts is offline  
Old 09-11-2011, 06:59 AM
  #2  
Spike
 
Join Date: Nov 2008
Posts: 97
Default

What type of cameras are they? I've known the Wildgame innovation cameras to have this issue.
Jmp51483 is offline  
Old 09-11-2011, 07:32 AM
  #3  
Fork Horn
 
Join Date: Jul 2009
Location: Ohio
Posts: 176
Default

I would contact the makers of the cameras and see what they could do before I took a bat to them. I had a wildgame camera that was close to the end of the warranty period and they exchanged it for another one. At least gie them a try. These trail cameras are great but they still have a way to go to be perfect. They are out in the weather which would cause failures.

CVG Ohio
CVG Ohio is offline  
Old 09-11-2011, 03:41 PM
  #4  
Typical Buck
Thread Starter
 
pjhunts's Avatar
 
Join Date: Dec 2003
Location: central illinois
Posts: 773
Default

2 of them are stealth cam and one is a cuddeback
pjhunts is offline  
Old 09-11-2011, 03:49 PM
  #5  
Fork Horn
 
kyslayer's Avatar
 
Join Date: Sep 2010
Location: northern ky
Posts: 252
Default

sometimes I have a problem where ill leave it out two weeks and get 29 pictures or something when Im usually getting over 3 or 4 hundred. I think its when the battery gets low it shuits on and off but not sure. Its a stealthcam 46
kyslayer is offline  
Old 09-11-2011, 03:55 PM
  #6  
Nontypical Buck
 
fastetti's Avatar
 
Join Date: Nov 2006
Location: Chicago, IL
Posts: 1,462
Default

Make sure you are using High Quality SD chips as well. I've heard problems with people using some of the cheaper chips and having problems. I use the Sandisk cards in mine and really like the outcome. I think the two biggest problems that can be solved with Cameras is have fresh high quality batteries and to have a very good SD card. Try that and see if you have any luck.
fastetti is offline  
Old 09-11-2011, 08:56 PM
  #7  
Spike
 
Join Date: Jun 2009
Posts: 30
Default

Try checkin if your camera will take higher GB sd cards, ie. if your camera says it can hold up to 2 gb sd card, don't put a 4 gb sd card in it.
ricwild is offline  
Old 09-13-2011, 12:01 PM
  #8  
Typical Buck
Thread Starter
 
pjhunts's Avatar
 
Join Date: Dec 2003
Location: central illinois
Posts: 773
Default

PRoblem solved! for now at least. I called customer service and spoke to a very pleasant young lady and she had it all figured out., Turns out you can " reset" your camera and all is good again. You just pull batteries out and turn on for 5 minutes then put batteries and card back in again and wala all is fixed. cool huh
pjhunts is offline  

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off


Contact Us - Archive - Advertising - Cookie Policy - Privacy Statement - Terms of Service - Do Not Sell My Personal Information -

Copyright © 2021 MH Sub I, LLC dba Internet Brands. All rights reserved. Use of this site indicates your consent to the Terms of Use.