Go Back  HuntingNet.com Forums > Archery Forums > Technical
 which launcher for the QAD ultra rest >

which launcher for the QAD ultra rest

Technical Find or ask for all the information on setting up, tuning, and shooting your bow. If it's the technical side of archery, you'll find it here.

which launcher for the QAD ultra rest

Old 06-05-2008, 11:06 AM
  #1  
Typical Buck
Thread Starter
 
Join Date: May 2007
Location: Belgium
Posts: 996
Default which launcher for the QAD ultra rest

Ok, I finally changed from being a whacky basket guy to a dropaway person and I have a QAD ultra on my 82nd. Which in my opinion is a winning combo.
I just put on the rest and started shooting x's right away. I only had a noise problem so I asked around on HNI and someone said to change the launcher with the TL1 launcher for dual cam bows. So I changed the launcher but I looked and doublechecked and my blazers touch the bar on top of the rest. [:@]the noise was the same, so I foamed the riser a bit and that helped.....
Anyone else got this problem ? Or shoot the normal launcher for the blazers ?
I would like to see some QAD rests set up on bows, so pics pics pics.....

gra├žias,

Frank


m9a9g9i9c is offline  
Old 06-05-2008, 11:17 AM
  #2  
 
WVSPORTSMAN's Avatar
 
Join Date: Jul 2007
Location: Crab Orchard, WV
Posts: 823
Default RE: which launcher for the QAD ultra rest

I have the old and new model qad hd, the old one didn't have the t1 with it. the new one does, this year I bought a elite gto, with bi cams and yes the t1 laucher doesn't work with blazer vanes. I turned my nocks until it worked. some guys are cutting the top bar off and using blazers, but that will void your warranty. call qad and see what the say and keep me informed.
WVSPORTSMAN is offline  
Old 06-05-2008, 12:21 PM
  #3  
Fork Horn
 
Join Date: Jan 2004
Location:
Posts: 119
Default RE: which launcher for the QAD ultra rest

I have the Ultra rest on my bow, and my wifes. Weboth use the TLI launcher with blazers.
I did however remove the top bar. I just don't think it is necessary, and the rest holds the arrow greatwithout it.
You do NOT have to cut off the bar.
It is simply press fit in there. Just take a punch and tap it out.
I have heardof a lot of people cutting the bars off, and all they need to do is tap it out. It is then able to be put back in if necessary.
archer125 is offline  
Old 06-05-2008, 12:24 PM
  #4  
 
WVSPORTSMAN's Avatar
 
Join Date: Jul 2007
Location: Crab Orchard, WV
Posts: 823
Default RE: which launcher for the QAD ultra rest

GOOD ADVICE......THANKS
WVSPORTSMAN is offline  
Old 06-05-2008, 12:25 PM
  #5  
 
WVSPORTSMAN's Avatar
 
Join Date: Jul 2007
Location: Crab Orchard, WV
Posts: 823
Default RE: which launcher for the QAD ultra rest

DID YOU HAVE TO PUT IT IN A VICE TO DO IT? WAS IT VERY HARD?
WVSPORTSMAN is offline  
Old 06-05-2008, 01:44 PM
  #6  
Typical Buck
Thread Starter
 
Join Date: May 2007
Location: Belgium
Posts: 996
Default RE: which launcher for the QAD ultra rest

I replaced the TL1 with the normal one, I like the bar, just in case.....

I asked QADinc but they didn't answer my question yet.....

F.

Anyone have a QAD on an 82nd ???


m9a9g9i9c is offline  
Old 06-05-2008, 02:28 PM
  #7  
 
Vabowman's Avatar
 
Join Date: Oct 2007
Location: Southeast, Va
Posts: 3,965
Default RE: which launcher for the QAD ultra rest

I take the top bar off with my blazers.
Vabowman is offline  
Old 06-05-2008, 07:08 PM
  #8  
Fork Horn
 
Join Date: Mar 2008
Location:
Posts: 112
Default RE: which launcher for the QAD ultra rest

I shoot blazers with my QAD with the TL1 on it and I haven't had a problem with it hitting the bar. I've sprayed it with foot powder and really never noticed any hits on the top? I have a Katera XL and it's was a drastic improvement over my old trophy taker.
Hoytrocks is offline  
Old 06-05-2008, 08:21 PM
  #9  
Typical Buck
 
Ed McDonald's Avatar
 
Join Date: Feb 2003
Location: Ontario,NY USA
Posts: 509
Default RE: which launcher for the QAD ultra rest

I tried a QAD and took it off . I replaced it with a DMI rest . The rest I am using on my other bow is a Trophy Ridge drop Zone . I kept my WB as a backup !
Ed McDonald is offline  
Old 06-06-2008, 01:56 PM
  #10  
Nontypical Buck
 
LKNCHOPPERS's Avatar
 
Join Date: Jul 2007
Location: North Carolina
Posts: 1,282
Default RE: which launcher for the QAD ultra rest

TL1 seems to work the best. I don't think blazers are a good setup for this rest with the bar on. Profile seems too high.
LKNCHOPPERS is offline  

Contact Us - Archive - Advertising - Cookie Policy - Privacy Statement - Terms of Service - Do Not Sell or Share My Personal Information -

Copyright © 2023 MH Sub I, LLC dba Internet Brands. All rights reserved. Use of this site indicates your consent to the Terms of Use.