Go Back  HuntingNet.com Forums > Archery Forums > Crossbows
serving wax or lube >

serving wax or lube

Crossbows This is the place to discuss hunting with crossbows and crossbow equipment. This is NOT a crossbow debate forum.

serving wax or lube

Old 02-05-2010, 04:44 AM
  #1  
Spike
Thread Starter
 
Join Date: Feb 2010
Posts: 3
Default serving wax or lube

With serving wax being fairly expensive for what you get, is there a cheaper or better choice that comes in a bigger qty?
kurtem is offline  
Old 02-05-2010, 05:15 AM
  #2  
Fork Horn
 
Alex G.'s Avatar
 
Join Date: Mar 2009
Location: Virginia Beach, Va
Posts: 317
Question ???

I just did a quick google search and a 1 ounce tube goes for $3 or less at multiple retailers. I got a tube with my xbow last year and use the wax religiously.... and havent even used 1/4 of the tube... so I'm looking at this tube lasting a good 4 or 5 years. So, how big of a tube do you really need?
Alex G. is offline  
Old 02-05-2010, 10:35 AM
  #3  
Dnk
Nontypical Buck
 
Dnk's Avatar
 
Join Date: Jan 2006
Location: Toronto, Ontario, Canada
Posts: 3,896
Default

So little volume is needed to maintain your string that I have to ask............ what you are doing with it?
The best string/serving wax I've seen is Dalton 200
http://www.daltonarchery.com/Wax.htm
Dnk is offline  
Old 02-13-2010, 08:35 AM
  #4  
Typical Buck
 
Join Date: May 2006
Location: Chippewa Falls WI
Posts: 913
Default

I use Moly grease for rifle barrels takes very little and works hot or cold.
Johnmorris is offline  
Old 02-13-2010, 11:39 AM
  #5  
Nontypical Buck
 
coyote170's Avatar
 
Join Date: Feb 2003
Location: MO.
Posts: 2,066
Default

Jig A Loo works great!!
coyote170 is offline  
Old 02-21-2010, 05:28 PM
  #6  
Spike
 
bobby2bears's Avatar
 
Join Date: Mar 2009
Posts: 6
Default

Originally Posted by coyote170 View Post
Jig A Loo works great!!
X2 on the Jigaloo
bobby2bears is offline  
Old 03-03-2010, 05:55 AM
  #7  
Spike
 
Join Date: Mar 2010
Location: Menasha, WI
Posts: 1
Default

Rookie question! Do you Jigaloo users put this product just on the rail or actually wipe it on the server/string as well? Thanks for the help.
jandat is offline  
Old 03-03-2010, 07:48 AM
  #8  
Fork Horn
 
Alex G.'s Avatar
 
Join Date: Mar 2009
Location: Virginia Beach, Va
Posts: 317
Default

Originally Posted by jandat View Post
Rookie question! Do you Jigaloo users put this product just on the rail or actually wipe it on the server/string as well? Thanks for the help.
Just the rail.
Alex G. is offline  

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off


Contact Us - Archive - Advertising - Cookie Policy - Privacy Statement - Terms of Service - Do Not Sell My Personal Information -

Copyright © 2021 MH Sub I, LLC dba Internet Brands. All rights reserved. Use of this site indicates your consent to the Terms of Use.